Beste Allemaal,

Graag brengen wij jullie weer op de hoogte van wat er allemaal gebeurd bij MOOIwerk Dokkum.

Er gebeuren hele mooie dingen in de winkel, ook tijdens de lessen en workshops, maar helaas ook minder fijne. Zo heeft wolwinkel ‘t Zwarte Schaap, Anja, wegens persoonlijke omstandigheden haar winkel bij MOOIwerk Dokkum moeten sluiten. Vorige week is de laatste wol opgehaald. Een paar handgemaakte mutsjes en sjaals zijn nog wel te koop en vinden wellicht nog een nieuwe eigenaar.

Een aantal mensen exposeren weer bij ons en dat laten we jullie graag weten.

Op het moment is er prachtig werk van Beatrice Kluivers te bewonderen bij MOOIwerk Dokkum. Deze bijzondere kunstenares is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en de A.K.I. te Enschede. Zij woont en werkt nu alweer ruim tien jaar in Dokkum en is verbonden aan het kunstenaarsinitiatief Art-chipel. De onderwerpen van haar werk betreffen onder anderen het landschap en bloemen. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij een kleine expositie van een aantal van haar linosneden en van haar schilderijen in de maanden mei en juni kunnen laten zien. Haar werk is hier ook te koop.

Nieuw bij MOOIwerk Dokkum is ook het werk van Tinie Prins. Tinie heeft haar “atelier van Prins” in Oentsjerk en is gespecialiseerd in leerbewerking. Zij maakt o.a. prachtige jasjes, colberts, tassen en ceintuurs van leer. Zij volgde o.a. de opleiding voor coupeuse 1 en 2 en volgde vele cursussen om zich te specialiseren in o.a. het aanpassen van patronen op mensen met afwijkende maten. In de winkel zijn verschillende tassen, armbanden, ceintuurs e.d.te koop.

Ook nieuw in de winkel zijn de gevilte krukjes van Marlies van der Kroft uit Amsterdam. Het zijn krukjes waar je blij van wordt als je ze ziet. De frisse kleuren groen en paars in een vrolijk patroon vallen meteen op. De krukjes zijn in 2 verschillende hoogtes te koop: werkbank/barkruk en kinderkrukje.

Al een tijdje hebben we ook de stoere tafels van Dick Nagelkerke te koop. Verschillende tafels hebben hun weg al gevonden naar vele hoeken van Nederland. Wij zijn benieuwd welke tafels wij de komende maanden weer kunnen verkopen bij MOOIwerk Dokkum.

Tot slot mogen we Baukje Westra-Wijnia verwelkomen vanaf deze maand. zij heeft al eerder bij ons geëxposeerd en de komende maanden zal zij een werkplek inrichten bij MOOIwerk Dokkum. 1 dag in de week, meestal de zaterdag, is zij zelf aanwezig en aan het werk. Het publiek kan vragen stellen en meer te weten komen over de motivatie achter haar werk.

Voor actuele informatie over workshops en lessen van de Quiltkoffer, op de vlakte, goud en zilver, en Atelie KleiTaal verwijzen wij graag naar onze website: www.mooiwerkdokkum.nl of volg ons op facebook: mooiwerkdokkum.

graag tot ziens bij ons in de winkel.

Team Mooiwerk Dokkum

 

 

 

.

 

@