Veiling van 60 schilderijen van 4 beeldend kunstenaars op zaterdag 26 augustus bij MOOIwerk Dokkum.

Voorafgaand aan de veiling zijn er 4 kijkdagen: dinsdag 21 augustus t.m. vrijdag 25 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. Ook op de veilingdag zelf kan er nog tot 13.00 uur gekeken worden.

De kunstwerken zijn van Beatrice Kluivers uit Dokkum en initiatiefneemster van de veiling, Antoinette Martens uit Harlingen, Til Aalbers uit Witharen en Ine Willems uit Kerkrade.

Beatrice Kluivers is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag en de A.K.I in Enschede. Zij woont en werkt nu al weer ruim tien jaar in Dokkum en is verbonden aan het kunstenaarscollectief Art-chipel. de onderwerpen van haar werk betreffen onder andere het landschap en bloemen.

Antoinette Martens maakt o.a. linosnedes, steendrukken, etsen en tekeningen vaak naar aanleiding van een ontmoeting met iemand die haar heeft geraakt. Bovendien tekent ze al stripverhalen vanaf haar vroege jeugd. www.antoinettemartens.blogspot.nl

De vormen, de kleuren en de lijnen in de schilderijen van Ine Willems geven aanwijzingen naar talloze beelden, lagen en diepten. Iedere keer wanneer je er naar kijkt doemen er verhalen op. Er wordt niets dwingend opgelegd maar er is ruimte voor interpretatie. Haar schilderijen prikkelen de fantasie en de gevoelens van de beschouwer. www.inewillems.nl

Het werk van beeldend kunstenares Til Aalbers is gerelateerd aan de natuur om haar heen en de mens die hier invloed op uitoefent. In haar werk speelt lichtinval en de invloed van het weer een grote rol.Tevens maakt zij landartwerke, die opgaan in het landschap.

De veiling vindt plaats vanaf 14.00 uur onder leiding van veilingmeester Peter ‘t Hoen, o.a. publicist over kunst en in het verleden educatief medewerker in het van Abbemuseum en eigenaar van galerie’t Hoen in Dokkum.

Graag ontvangen wij u bij MOOIwerk Dokkum op één van onze kijkdagen en op de veiling van 26 augustus vanaf 13.00 uur.

Het is een unieke gelegenheid kennis te maken met het werk van deze 4 kunstenaars. Mogelijk bent u na afloop van de vele hamerslagen van onze veilingmeester de gelukkige eigenaar van een bijzonder kunstwerk.

 

@