003     015     006

Boukje Westra Wijnia               Atelier van Prins                        Dick Nagelkerke

dsc05934     dsc05925

Edwin van de Langkruis          Joke Ket

 

EXPOSITIE JOKE KET EN EDWIN VAN DE LANGKRUIS VERLENGD

 Op het moment is er een mooie dubbelexpositie te bewonderen bij MOOIwerk Dokkum, welke is verlengd tot en met zaterdag 13 januari 2018.

Het betreft fotografie van de Rotterdammer Edwin van de Langkruis en schilderijen en beelden van kunstschilder Joke Ket. Het zijn bijzonder verrassende foto’s, afgedrukt op plexiglas. De autodidact is naast zijn werk als professioneel grafisch ontwerper, altijd bezig met Beeld. Zo maakte hij al vele verschillende objecten waaronder hoeden, boeken, installaties, schilderijen en nu dus ook foto’s. “Ik zou alles wel willen doen, alles willen weten. Maar ik maak gewoon wat ik mooi vind, gek of waar ik vrolijk van wordt’, zo vertelt van de Langkruis onlangs in een vraaggesprek. “Raar mag het zijn. Ik denk soms in extremen. Net hoe ik mij voel”, voegt hij er nog aan toe.

Joke Ket staat bekend om haar intense wadschilderijen; haar nieuwe werk voert je mee naar de zee, het strand en ook de luchten zijn weer fenomenaal. Een aantal beelden van haar hand zijn ook te bewonderen. Inspiratie hiervoor haalt zij uit haar verre reizen, onder andere naar Sri Lanka. Een groot deel van haar opbrengsten gaat altijd naar de door haar, samen met haar man opgerichte stichting Kalpitiya.

Nieuwsgierig? Kom dan gerust langs; we zijn open van dinsdagmiddag tot en met zaterdag. Ook zijn wij op Facebook ”mooiwerkdokkum” te vinden.

@