Nieuw aanbod in de cursussen cursus Wolspinnen! 5 x op de zaterdagmiddagen van 13.30-15.30 uur, kosten 85,- euro, inclusief materiaal. Start nieuwe cursus na de zomervakantie. Opgave via mail info@mooiwerkdokkum.nl of kom even langs in de winkel.

Rika van Atelier Kesjer is bij MOOIwerk Dokkum 3 dagen in de week aanwezig en is dan hard aan het werk achter de naaimachines. Hier verwerkt zij schapenhuiden tot onder andere sloffen, bodywarmers, jassen, wanten en mutsen. De andere dagen is zij meestal bezig met het verzorgen van haar eigen, rond de 30, schapen.

Atelier Kesjer bestaat sinds 2007. In het begin hield Rika zich vooral bezig met kledingreparatie en lesgeven. Een logische stap na het voltooien, enkele jaren daarvoor, van haar opleiding aan de Haarlemse Modevakschool. Rika was altijd al met wol bezig geweest; spinnen, verven, weven, vilten, etc. Maar ook het verwerken van de huiden van de schapen waren voor haar nu geen probleem meer , dankzij haar naaiopleiding. En om het hele proces in eigen hand te houden is Rika ook haar eigen schapen gaan fokken; het zijn schapen van het ras Gotland Pels. Je kan de schapen herkennen aan hun zwarte kop, zwarte poten en een grijze vacht.  De fijne, zachte, grijze krulletjes van de vacht zijn kenmerkend, en de huid laat zich tot een heel soepel leer verwerken.

De naam Kesjer komt uit het Hebreeuws en betekent verbinding. Voor Rika een waardevol begrip, zowel vanuit haar geloof als voor de verbindingen die zij letterlijk maakt in de wol, met de huiden en haar klanten.

@