Nieuws wat betreft het corona-virus: de winkel is open op woensdag tot en met zaterdag van 13-16 uur. Alle lessen en workshops gaan tot 1 juni niet door.

Wel is het mogelijk om alvast een cadeaubon te kopen waarmee je 20% korting krijgt op een workshop pottenbakken vanaf 2 personen. Stuur een berichtje naar dineke.taal@outlook.com of laat een bericht achter via het contact-formulier, dan neemt Dineke Taal contact met je op.

Ilona Bisschop bij ons in de winkel aan het werk, meestal op de donderdagen! Zie kopje änderen in de winkel.

Dineke Taal heeft een expositie in CBK Emmen, thema “Heilige Huisjes”, georganiseerd door de SKNN (Stichting Keramisten NOord-Nederland).

Samenwerking met het museum Dokkum, Doe je schort maar voor! De volgende workshop, samen met het museum Dokkum is AFGELAST, zou zijn op zaterdag 11 april! Zie Atelier KleiTaal

Nieuwe expositie vanaf 19 maart (inrichten) van aquarellist Frank Zindler. Opening op za 21 maart om 16.oo uur gaat niet door. De expositie wel, u kunt gerust een keer een kijkje nemen. Er is voldoende ruimte om afstand te nemen. Zie kopje agenda exposities.

Kinderatelier De Jonge Makers!! Elke tweede woensdag van de maand (behalve in de maand januari 2020) .

LET OP: we zijn gestart met een jongerenatelier op elke tweede woensdag van de maand (alleen de maand januari slaan we eventjes over): DE JONGE MAKERS. De volgende datum zou zijn op woensdag 8 april. Deze is afgelast tot en met 6 juni.
Er zijn al een paar kinderen van start gegaan in dit gezellige en inspirerende atelier voor jongeren, maar er kunnen altijd meer kinderen bij. De naam voor dit nieuwe initiatief is De Jonge Makers. MOOIwerk Dokkum wil de gelegenheid bieden aan jongeren tussen de 8 en 18 jaar om kennis te maken met het vak van edelsmeden en pottenbakken. De Jonge Makers kunnen zelf kiezen wat hen aanspreekt en zelf met het smeden of de klei, of beide materialen, aan de slag gaan. Wij van MOOIwerk Dokkum begeleiden hen daarbij met professionele kennis en gereedschappen.
De edelsmederij beschikt over voldoende apparatuur om kennis te maken met de verschillende vaardigheden die nodig zijn bij het vak van edelsmeden; solderen, smelten, walsen en vormen van bijvoorbeeld echt zilver. In de pottenbakkerij staan verschillende soorten draaischijven en is er allerlei gereedschap aanwezig om van de pure klei tot een mooie vorm te komen.
Else Beishuizen van het edelsmeden en Dineke Taal van het pottenbakken begeleiden de Jonge Makers op hun ontdekkingstocht met de verschillende materialen. Wat zij de jongeren vooral willen meegeven is het plezier in het zelf maken, of het nu iets van zilver is of van klei, en wie weet welke materialen er nog meer voorbij zullen komen. Juist door meerdere keren met een materiaal aan de slag te gaan, kan er een verdieping plaatsvinden in het werk dat gemaakt wordt.
Wij zijn zeer verheugd dat de start van dit nieuwe initiatief mogelijk is gemaakt dankzij een eenmalige gift uit het fonds Cooperatief Dividend van de Rabobank.
Omdat deze gift nog niet alle kosten dekt, vragen wij wel een bijdrage aan De Jonge Makers.
We hebben verschillende mogelijkheden om een kaartje te kopen.
Een los kaartje kost €12,50
Een strippenkaart van 5x kost €50,-
De Jonge Makers kunnen elke 2e woensdag van de maand terecht in het atelier aan de Hoogstraat 30 in Dokkum van 14.30-16.00 uur. Wel fijn als je je eventjes opgeeft van te voren.
Je kan je opgeven via het contactformulier op www.mooiwerkdokkum.nl of contact opnemen met Else 06-57328615 of Dineke 06-12645011.

Bedrijfsuitje! Op zoek naar een leuk en origineel bedrijfsuitje? Kom bij ons edelsmeden en pottenbakken onder het genot van koffie, thee en wat lekkers. Duur 2,5 uur, kosten 35,- per persoon, maximaal 12 personen. Vraag naar de mogelijkheden via contactformulier of bel ons.

   

 

@