Aanbod Atelier KleiTaal bij MOOIwerk Dokkum 

2019

.     

NIEUW: Aanschuifworkshops pottenbakken. Leek het je altijd al eens leuk om het draaien van de klei eens te proberen? Schuif dan aan! Je kan je opgeven voor de volgende data (ook al bedenk je dit kort van te voren, je kan altijd even een berichtje achterlaten op 06-12645011 of mail dineke.taal@outlook.com, wie weet is er nog plek):

De data zijn: zaterdag 4 mei=vol, zaterdag 1 juni=vol of woensdag 3 juli.

In deze workshops kan je kennismaken met het pottenbakken, het leren draaien van de klei op de draaischijf. Er zijn 5 elektrische draaischijven beschikbaar en 1 schopschijf. De tijd is van

13.30 -15.30 uur, en kost 25,- euro per persoon. Je kan zoveel klei draaien als je wilt. Aan het eind kies je de 2 mooiste vormen uit, deze bak en glazuur ik. Wil je meer bewaren? Dan reken ik 3,- per kilo gebakken klei .

Nieuw: 3 daagse zomercursus pottenbakken; in deze cursus kan je echt even door en oefenen met de klei. Als er een vorm mislukt, geen punt, genoeg verse klei om mee verder te draaien. In deze 3-daagse ga je je vormen ook mooi afdraaien en decoreren met een gekleurde kleislib. Je krijgt verschillende ideeen aangereikt, maar er is ook ruimte om je eigen ideeen uit te werken. De data: ma 22 juli tot en met woensdag 23 juli, telkens van 10 tot 16 uur.  Kosten: 210,-, inclusief lunch, voor het bakken en glazuren reken ik 3,- per kilo gebakken klei.

Cursus draaien / handvormen met strippenkaart.

Elke donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur, behalve in de schoolvakanties. Voor deze cursus is een kleine wachtlijst.

Op de zaterdagochtend, om de 2 weken, van 10.00uur tot 12.30 uur. De lesdata tot de zomer zijn: 9 maart,6 april, 13 april, 18 mei, 1 juni, 15 juni en 29 juni= cursus is VOL tot de zomer. De data na de zomervakantie komen weer op de website te staan.

Kosten : 175,00 euro voor 10 lessen. 87,50 voor een kaart van 5 lessen. De gebakken en geglazuurde werkstukken worden later afgerekend voor 2,00 euro per kilo. Informeer gerust naar de mogelijkheden! 

Masterclasses.

Ongeveer 4 keer per jaar is er een masterclass. Zowel gevorderden als beginners kunnen hieraan deelnemen. Je krijgt les van 10-16 uur. Het zijn kleine groepjes tot 5 personen.

Kosten 80,00 euro, inclusief koffie, thee en een lunch. Het gebakken en transparant geglazuurde werk wordt later gewogen en voor 3,-euro per kilo afgerekend.

Geef je op via een mailtje of bel gerust. Na de zomervakantie komen er weer nieuwe masterclasses.

Maak je eigen gevelsteen.

In een workshop van 3 uur maak je van klei een gevelsteen die bij je eigen huis, familie of geschiedenis past.

De klei wordt op een hoge temperatuur gebakken, zodat deze ook echt buiten aan of in de gevel geplaatst kan worden.

De workshop kost 50,00 euro per persoon, groepjes van maximaal 6 personen. Incl. materiaal., Datum op afspraak.

 

Gecombineerde workshop.

Een workshop van een hele dag is ook mogelijk in combinatie met het edelsmeden. 

Voor groepen tot 12 personen, 85,00 euro per persoon, incl materiaal, koffie, thee en een lunch. Datum op afspraak.

Ook uw bedrijfsuitje is bij ons mogelijk! Gezellig samen met je collega’s iets moois maken van klei en van zilver. Duur 2,5 uur, max 12 personen onder het genot van koffie, thee en wat lekkers, kosten 35,- per persoon. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

 

@