m   

  061                                 

         

Workshop onderhoud Singer Featherweight

Heb jij ook zo’n mooie Singer Featherweight naaimachine? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. We gaan het onderhoud van de machine doen, dus helemaal schoonmaken, oliën en smeren, de onderdraadspanning regelen en daarna de bovendraadspanning. We stellen de hoogte van de motor af, zodat de riem precies goed zit; niet te strak en niet te los. De machientjes en de voetpedalen worden gecontroleerd op de aanwezigheid van condensatoren.Tegelijk bespreken we waar je op moet letten om problemen te voorkomen en oefenen we het verwijderen van draad bij het spoelhuissysteem. Dan komt het beroemde zenuwenschroefje in beeld.

Na de lunch werkt iedereen aan een projectje ( verassing ) en loopt Francis rond om te helpen en vragen te beantwoorden.

Zaterdag 8 april van 10.00 tot 15.30 uur

Kosten : euro 42,50

Bella Rosa

De quilt lijkterg ingewikkeld, maar door op een ondergrond te naaien valt dit eigenlijk wel mee. Bovendien krijg je handige tips voor het naaien die je ook in andere quilts prima toe kunt passen. De inspiratie voor de quilt komt uit het boek “Bella Bella” van Norah Mc Meeking,maar het patroon is opnieuw getekend om de quilt kleiner te kunnen maken.Ook het ontwerpen van de quilt komt aan de orde, wat vervolgens voordeliefhebbers weer mogelijkheden biedt voor het ontwerpen van een eigen quilt.

Datum : zaterdag 18 maart van 10.00 tot 15.30 uur.

Kosten : 37,50 euro

lesgeefster : Janny van der Kloet.

Quiltkoffertje          mooiwerk oktober 2015 047

Een leuk en handig stoffen koffertje, waarin je al je quilt- en naai-attributen kunt bewaren en meenemen. Met zakjes en vakjes ( naar smaak ) voor bijvoorbeeld je naalden, klosjes, pennen en scharen. Je krijgt bij opgave alvast wat huiswerk, zodat we je op de workshopdag zelf, een goed eind op weg kunnen helpen met het in elkaar zetten van het quiltkoffertje.

Datum in overleg.

kosten : euro 37,50

Lesgevende Anita van der Es en Jellie Jonker.

Machinaal Quilten

Om een quilt machinaal te quilten is veel oefenen erg belangrijk, om de techniek uiteindelijk goed te beheersen. In deze workshop krijgt u allerlei tips en patronen om te oefenen met het machinaal quilten. Voordat u een quilt machinaal door kunt quilten is kilometers maken een must. Verwacht dan ook niet dat u met een prachtige quilt naar huis gaat, maar met een oefenlap.

Zaterdag 25 maart van 10.00 tot 15.30 uur

Kostten : euro 37,50

lesgevende : Anita van der Es

Workshop kartonnage

Tijdens deze workshop maak je eerst een tissue doos om de basis kartonnage een beetje onder de knie te krijgen. Daarna kun je kiezen voor een schrijfmapje of een naaldenmapje. De workshop is inclusief een kartonpakket voor de tissue doos. Stof voor de tissue doos en het mapje kun je zelf meenemen of aanschaffen tijdens de workshop.

Datum in overleg     11-10-2015 004

kosten : euro 22,50, excl. karton pakket voor het schrijfmapje of naaldenmapje.         

Workshop Kartonnage ( gevorderd )

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een doosje. Er zijn verschillende maten mogelijk. De workshop in exclusief kartonnagepakket. Dit kun je aanschaffen tijdens de workshop.

Datum in overleg

Kosten : euro 17,50 ( exclusief materiaal )

Workshop Kartonnage Quilt werkmap

Tijdens deze workshop ga je aan de slag voor een mooie werkmap waarin een strijkbord en snijmat verwerkt is. De workshop is inclusief het kartonnage pakket met strijkbord en snijmat. De benodigde stof kun je zelf meebrengen of aanschaffen tijdens de workshop.

Datum in overleg

Kosten : euro 44,00

Workshop grote of kleine naaidoos.

Tijdens deze workshop kun je de grote of kleine naaidoos maken. De workshop is wxclusief materiaal, Zodat je nog kunt kiezen welke naaidoos je wilt maken. De benodigde stof kun je zelf meebrengen of aanschaffen tijdens de workshop.

Datum in overleg

Kosten : euro 37,50

         

 

    

 

 

@